Dani kruha 2019

U ponedaljak,28.10.2019.godine,u školi su održani tradicionalno „Dani kruha“,manifestacija posvećena hrani i jesenjim plodovima.Program su pripremili učenici i učiteljice koji pohađaju Hrvatski jezik sa elementima nacionalne kulture.U Domu kulture je održana završna priredba,gde je pokazan put od zrna pšenice do kruha,istorijatu nastanka ove važne životne namirnice,pevalo se,glumilo,igralo i sviralo.

Pravo osveženje su bili mladi tamburaši isturenog odeljenja Osnovne muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Apatina,a koje radi u našoj školi.

Priređena je i izložba raznih proizvoda od brašna,hleb,kolači,peciva,što je bilo moguće zahvaljujući roditeljima i sponzorima sa kojima već godinama uspešno sarađujemo.Sve izloženo se na kraju moglo probati i pojesti,što ovu izložbu čini jedinstvenom.

Programu su prisustvovali i  gosti,ravnatelj škole „Antuna Bauera“ iz Vukovara,Joza Mihaljev sa suprugom,takođe učiteljicom Biljanom,a oboje su nekadašnji radnici naše škole.Namera je da se prekogranična saradnja naših dviju škola dalje proširuje i razvija.